Hoe kunnen we je helpen?


  VEELGESTELDE VRAGEN

  KOEKJESSTEMPEL

  Wat is het formaat van de koekjesstempel?

  De koekjesstempels van mevr. Moos zijn leverbaar in het formaat van 6 cm doorsnede. Een mooi gebakken koekje valt of staat met een goede uitsteker, deze heeft een afmeting van 7 cm. Hiermee zorg je ervoor dat alle koekjes, dezelfde maat hebben.

  Welk materiaal gebruikt mevr. Moos voor de koekjesstempels?

  De stempels en uitstekers zijn gemaakt van PLA (polymelkzuur), wat een duurzaam alternatief is voor traditioneel plastic en is gemaakt van biologisch afbreekbare, hernieuwbare grondstoffen. De koekjesstempel van mevr. Moos is voorzien van een tweeënhalve centimeter beukenhouten handvat. Dat ligt lekker in de hand ook als je vette handen van het deeg hebt.

  Kunnen wij onze eigen afbeeldingen, tekeningen of foto´s aanleveren?

  Heb je een zelfgemaakt ontwerp in je hoofd? Denk aan een tekening, logo, schets, foto of tekst. Mail deze naar info@mevrouwmoos.com in zwart-wit, in de hoogst mogelijke resolutie. Een afbeelding van internet aanleveren is niet mogelijk tenzij je vooraf de schriftelijke toestemming hebt gekregen van de maker of auteur.
  Algemeen: Let er goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken (auteursrecht).

  Wordt mevr. Moos op de stempel vermeld?

  Op de stempels staat geen webadres of reclame. Ik stel het wel op prijs dat je de facebookpagina van mevr. Moos "liked". Laat mevr. Moos gerust weten wat voor lekkere koekjes je hebt gemaakt. Stuur een leuke foto op van het bakresultaat zodat wij anderen kunnen inspireren met jouw ideeën.

  Ik wil graag bijpassende uitdeelzakjes en stickertjes, kan dat?

  Natuurlijk! Je kunt kiezen voor plastic blokvoetzakjes of kraft blokvoetzakjes, je vind ze in de categorie verpakkingsmaterialen.

  RECEPT

  Welke boter gebruik ik?

  Een goede harde ongezouten boter (geschikt voor bakken) of roomboter is het beste. Gebruik in ieder geval geen vloeibare boter. En ook geen grasboter, deze is erg zacht, is niet geschikt voor het bakken van koekjes met een koekstempel. Op het receptkaartje staat expliciet dat je GEEN roomboter mag gebruiken. Na testen is mijn conclusie: met zowel roomboter als bakboter kun je goed koekjes bakken.

  Welke bloem gebruik ik?

  Zelf gebruik ik eigenlijk altijd tarwebloem het meest standaard, de goedkoopste of biologisch, deze zijn verkrijgbaar in elke supermarkt. Gebruik in ieder geval nooit zelfrijzend bakmeel.

  Het deeg blijft in de stempel hangen

  Laat het deeg voor gebruik rusten in de koelkast (plusminus 2 uur). En het is heel belangrijk dat je de stempel, het blad, de uitgerolde lap deeg, de deegroller goed bestuift met meel. Een andere tip is om nog 25 gram meel extra aan het recept toe te voegen, waardoor het deeg wat droger aanvoelt.

  Het deeg is korrelig, brokkelig of te droog

  Terwijl je alles netjes hebt afgewogen is het deeg te droog. Als je het deeg uitrolt krijg je scheuren in het deeg. Dit hoeft niet te betekenen dat het recept niet klopt, het kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn verschillende soorten bloem en boter, of misschien was jouw ei wel net iets kleiner. Mix je het deeg met een mixer, probeer het dan eens met de hand. Door de warmte van je handen wordt de boter zachter en kneed je het deeg eenvoudig tot een mooie bal. Blijft het te droog? Voeg dan een klein beetje boter toe. Dit gaat het beste door je handen in te vetten en het deeg door te kneden. Zo is het direct gelijkmatig verdeeld. Of je kunt de volgende keer met een mindere hoeveelheid bloem beginnen (300 gram ipv 325 gram)

  De afdruk is na het bakken niet meer of niet goed zichtbaar

  Het koekjesdeeg bevat boter, door de hitte van de oven smelt deze boter en door dat smelten behouden koekjes hun vorm niet goed. Het belangrijkste is dus koel koekjesdeeg. Hoe langer je het deeg laat koelen, hoe mooier het resultaat. De koekjes krijgen een mooiere structuur en ook de smaak is beter doordat de smaken goed kunnen intrekken tijdens het koelen. Daarnaast behoudt koud koekjesdeeg zijn vorm beter dan wanneer het zacht is. Het koekje begint al te garen terwijl de boter nog niet helemaal gesmolten is. Laat het deeg voor gebruik rusten in de koelkast (plusminus 2 uur) en voordat je de koekjes in de oven schuift, zet je de ongebakken gestempelde koekjes een uurtje in de koelkast.

  BESTELLEN

  Hoe kan ik de koekjesstempels bestellen?

  Bestellen op MeervanMoos is heel makkelijk. Je plaatst een artikel in je winkelmandje. Daarna ga je verder naar de checkout.

  VERZENDEN

  Wat is de levertijd van de koekjesstempels?

  Op werkdagen voor 11.00 uur besteld is binnen 5 werkdagen in huis (dit geldt voor Nederland via PostNL en België via Bpost)

  Kan ik mijn bestelling volgen

  Voor BELGIE: om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden, verzenden we met de brievenbuspost van bpost. Je ontvangt dan GEEN zerzendcode
  voor NEDERLAND: verzending via PostNL brievenbuspakketje met een verzendcode

  Welke feestdagen gelden?

  De Nederlandse en Belgische feestdagen worden aangehouden, Goede vrijdag 14 april, Paasmaandag 17 april, Koningsdag 27 april, Bevrijdingsdag 5 mei, Hemelvaartsdag 25 mei, tweede pinksterdag 5 juni, Kerstmis 25 december en 26 december gesloten.
  Houd in december rekening met de drukte bij de verschillende pakketdiensten.

  Hoe worden de stempels verzonden?

  De koekjesstempels worden verstuurd met de brievenbuspost van PostNL (4,10 eur) of BPost (4,17 eur).

  Levert mevr. Moos ook in het buitenland?

  Ook dat doet ze! Het is logisch dat de verzendkosten buiten Nederland en België hoger zijn. De extra kosten zal mevr. Moos aan jullie doorberekenen. Stuur even een mail voor een prijsopgave.

  Wat zijn de verzendkosten?

  - Via PostNl brievenbuspost € 4,10 per bestelling levering thuis
  - Via BPost brievenbuspost € 4,17 per bestelling, levering thuis.
  Gratis verzending vanaf € 80

  BETALEN

  Welke betaalmogelijkheden zijn er?

  Het is mogelijk om te betalen met: Ideal, Bankcontact of PayPal.

  Zijn er extra kosten, naast de vaste prijzen?

  Nee alleen verzendkosten.
  Prijzen zijn inclusief BTW.

  RETOUR

  Zijn er uitzonderingen?

  - Producten die op maat zijn gemaakt geldt geen retourrecht. Bijvoorbeeld een Koekjesstempel met de naam of logo of een maatwerk Koekjesstempel.
  - Producten met gebruikssporen en producten die beschadigd zijn.

  Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

  Binnen de zichttermijn van 14 dagen is retourneren mogelijk, alleen de verzendkosten zijn voor jouw rekening.

  Hoe moet ik het product retourneren?

  Het product dient te worden teruggestuurd met alle geleverde toebehoren en in originele staat en verpakking. Wij adviseren daarom altijd de verzenddoos en originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze eventueel weer kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen.

  Mijn bestelling is niet compleet of beschadigd, wat moet ik doen?

  Als er iets niet klopt met je bestelling of een deel van je bestelling, stuur dan een mail naar info@mevrouwmoos.com . Mevr. Moos zorgt ervoor dat jullie probleem wordt opgelost.

  Naar welk adres kan ik mijn artikel retourneren

  Nederland:
  mevr. Moos
  Irma Janssen
  Terreplein 92
  4931 DL Geertruidenberg